Bertemu Magazine

Bertemu Magazine

Info

Op zondag 10 november was Bertemu Magazine te zien in Amsterdam. Het evenement vond dit keer plaats in het Balietheater en was wederom een groot succes.

Dit literair event, waarin boeiende verhalen van Molukse auteurs en artiesten de rode draad is van een gevarieerde mooie programma. De Molukse auteurs en artiesten zijn; Djodjie Rinsampessy, Esther Claire Sasabone, Emerson Terinathe, Suzette Huwae, Jasper Albinus, Jeftha Pattikawa, Maurice Seleky, Mirjam Manusama, Joenoes Polnaija en Bertemu eregast Natasja Pattipeilohy.

Special Quest uit Maluku: Ecko Puciratu.
Muziek: Yopie Abraham & Suzanne Rastovac
Presentator: Deborah Siahaya.

In de pauze kon men doneren voor de ‘Hulpactie Maluku’ oftewel Moluccan Future Foundation tbv slachtoffers aardbeving op Maluku.

Na afloop was er een after party in de lounge van de Balietheater met Moluks muziek. Bertemu’s Linda Sekewael (Linda’s verhalen) is momenteel op de Molukken. Lees hier haar verslag:

Beste mensen, wij zijn op Oma geweest. Waai.. Passo en Tulehu hebben we ook gezien. Deze dorpen zijn het meest getroffen. Spookdorpen, mensen verblijven boven in de bergen. Dat is veiliger. Sinds 2 dagen begint het gewone leven in Ambonstad een beetje op gang te komen. Toen we donderdag j.l aankwamen was het erg rustig. Bijna 90% vd winkels dicht en heel weinig verkeer. Normaal gesproken is het 1 en al herrie op Ambon.

Elke dag zijn er nog naschokken, ook op Ambon. Ik heb zelf niets gevoeld, kaka matja wel. Wij in paniek naar beneden, noodtasje bij ons etc. Je gaat er aan wennen, net zoals de mensen hier. Mensen reageren laconiek en lacherig over een mogelijke tsunami. Wij gaan Oma nog een keer bezoeken om hulppakketen te verdelen namens de kumpulan.

Ondertussen vermaken we ons ook wel. Gisteren veel orang Ambon uit belanda ontmoet bij Sibu2. Nu naar Saparua.

Info
Location: Amsterdam
Datum: 10 november 2019
Duration: 1 Day
Type: Open
Entrants: Unlimited